Ud over kærlighed og lys har en plante primært brug for vand, men det vidste du selvfølgelig allerede. Alligevel er dødsårsag nummer 1 hos planter for lidt eller for meget vand. Derfor har vi listet nogle vandingsfakta til dig, så din stueplante får præcis, hvad den skal bruge til et langt og lykkeligt liv.

Hvilken slags vand giver du en plante?
De fleste mennesker giver planter postevand, men regnvand ville faktisk være bedre. Postevand er hårdt og indeholder alle slags salte, som stueplanter ikke kan lide. Regnvand indeholder næsten ingen kalk og er derfor meget skånsommere for dine planter. Du kan samle regnvand udenfor i en regntønde og har du ikke plads til det, så brug et vandfilter. Ser du hvide prikker eller cirkler på bladene af planter? Så får planten for meget kalk og regnvand er dens redning.

Hvor ofte vander du en plante?
Den ene plante er ikke den anden, så det er svært at give et entydigt svar. Mængden af ​​vand en plante har brug for afhænger af plantens behov, men også af den placering, hvor den er placeret. Når du køber, så spørg om nogle basale fakta om planten eller sørg i det mindste for at du kender navnet på planten, så vil Google også hjælpe dig meget.

Leave a Reply

Your email address will not be published.