Tør blot dine møbler af med en støvsuger, og alt er pænt igen. Men inkluderer du nogle gange bladene fra dine planter i dit støvritual? Det vil gøre dem meget glade (og det vil du også!).

Hvorfor?
Planternes blade fanger sollys for at vokse og blomstre. Dette producerer næringsstoffer og energi, som planten kan bruge til at lave nye blade. Fotosyntese er navnet på dette. Afstøvning af dine stueplanter bidrager til dette. Er der et lag støv på bladene, slipper sollyset ikke igennem, og planten vil producere mindre næring og energi til sig selv. Hvilket igen stagnerer vækstprocessen.

Aftørring af stueplanter: sådan arbejder du
Normalt er det tilstrækkeligt med en almindelig blød støvsuger, som du også bruger til at støve dine møbler og hylder af. Sørg for, at kluden er ren. Tag forsigtigt plantens blad i hånden og gnid støvet af med kluden fra top til bund. Gør dette meget forsigtigt for at undgå at rive eller knække bladet. Gentag dette med alle bladene og eventuelt stænglerne, hvis de også er støvede. Pisk klædet godt efter hver plante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.