Planter har det nogle gange svært om vinteren. Lyset er anderledes i løbet af dagen, og det bliver tidligere mørkt. For mange planter er dette et tegn på at gå i hvile. I denne periode har en plante brug for noget lavere temperaturer, men fordi vi tænder for ovnen dejligt varmt, forstyrrer vi denne proces. Vi vil fortælle dig nedenfor, hvordan din stueplante forbliver glad om vinteren.

Kølere sted
Sukkulenter og kaktusser kan godt lide at være et koldt sted om vinteren. Hvis du har et sted i huset, hvor varmen ikke eller knap er tændt, såsom soveværelset eller loftet, så prøv at overvintre de mest følsomme planter der. Man skal derfor vande mindre, så de virkelig får ro.

Genopfyld fugt
Hvis du ikke vil have planter rundt eller simpelthen ikke har andre steder i huset, er det vigtigt at passe ekstra godt på dine stueplanter og holde øje med dem. Fordi vores huse er bedre isoleret, og vi skruer op for varmen på kolde dage, er luftfugtigheden i huset meget lav om vinteren. Du kan selv lide af tør hud og svælg, planter lider også af den tørre luft. Man lægger ofte mærke til manglen på fugt, fordi jorden tørrer hurtigt op, og bladens kanter bliver brune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.